• Una din echipele liceenilor din Moldova sub conducerea lectorului superior al catedrei MIB Andrei BRAGARENCO, s-a clasat pe locul IV în cadrul competiţiei  Intel ISEF 2015, SUA.

   

  După cum reatează http://www.timpul.md , echipa Republicii Moldova a obținut două premii în cadrul Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor, care s-a desfășurat în perioada 10-15 mai 2015, la Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii.

  Pe locul IV, la categoria Robotics and Intelligent Machines, s-a clasat echipa formată din elevii: Diana Marusic, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, și Dumitru Savva, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, cu proiectul „Gesture Recognition System (GRS)” – un sistem eficient de recunoaștere a gesturilor. Potrivit autorilor proiectului, sistemul poate fi utilizat în mai multe domenii, cum ar fi medicina, educația, modelarea în 3D și poate ajuta persoanele cu nevoi speciale. Conducătorul științific al acestei echipe este Andrei BRAGARENCO, lector superior, Universitatea Tehnică din Moldova

  .​

  Locul III, la categoria Energy: Physical, a fost obținut de echipa formată din elevii Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, care au prezentat proiectul „Regulation of radiation transmittance through electro-optic technologies” – o tehnologie pentru geamuri, menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie. Echipa a fost ghidată de conducătorul științific – Igor Evtodiev, dr. habilitat,

   La ediția din acest an a Concursului au participat peste 1.700 de elevi de liceu din 78 de țări și regiuni din întreaga lume, mai relateaza http://www.timpul.md.