• La data de 22 aprilie 2016 a avut loc a VII-a ediție a Concursului ”Microcontrolere, microsisteme și aplicații – Mihail Konteschweller”, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, România, la care au participat 23 de echipe de la universitățile: Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Universitatea Politehnica din București, Academia Militară Tehnică din București, Universitatea Tehnică a Moldovei (3 echipe) și Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iași.

   

  O prestație de excelență a avut-o studentul anului III al specialității Microelectronica și Nanotehnologii Ștefan Maimescu, conducător prof.univ. int., dr.hab. Oleg Lupan, care a prezentat un detector de gaze multisenzor cu numeroase implementări inovative în elaborarea dispozitivului. Comisia de concurs, reprezentată de mediul academic și companiile din domeniu, unanim, au apreciat lucrarea propusă cu cel mai înalt calificativ – locul I în concurs și premiul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi”. 

   

   

  Dispozitivul prezentat a fost apreciat înalt de către companiile din România, prin următoarele diplome și premii:
  1. Compania ”Continental Automotive” – locul I
  2. Compania ”Silicon Service” – locul I și premiu
  3. Compania ”Mobil Service” – premiu special

  E necesar de menționat că a doua echipă în componența studenților anului III ai specialității Microelectronica și Nanotehnologii, Butnari Nicolae, Parascan Dumitru ,conducător lector superior Andrei Bragarenco au fost apreciați cu Diploma de mențiune a Companiei ”Continental Automotive” .